vrijdag 17 december 2010

Leprosy camp

Zoals mensen die mijn blog lezen al weten, help ik ’s ochtends bij het leprocy camp. In een klein dorpje niet ver van cape coast, wonen mensen die vroeger de ziekte lepra hebben gehad. De lepra heeft hun zenuwen aangetast waardoor ze geen of weinig gevoel meer hebben. De meeste van hun hebben grote en diepe wonden die ze slecht verzorgen. Elke werkdag  gaan er vrijwilligers heen om de wonden te verzorgen. En met resultaat! De wonden zien er nu al stukken beter uit als toen ik voor het eerst bij het leprocy camp was. Om de wonden goed te kunnen verzorgen hebben we van alles nodig. Desinfectiemiddelen, pleisters, verband, gaas, watten, handschoenen etc. We kopen dit van geld dat ooit door vrijwilligers is geschonken. Aangezien het overgebleven geld steeds minder wordt en het bijna kerst is :) heb ik bedacht om wat geld op te halen voor het leprocy camp. Dus als je in een vrijgevige bui bent deze kerst kun je wat geld doneren aan het leprocy camp. Alle kleine beetjes zijn meer dan welkom!  Het rekeningnummer is 8626981 t.n.v. MW B Bosman onderwerp: leprocy camp.

5 opmerkingen:

  1. Hoi Brechje,

    Mama en ik hebben de eerste bijdrage overgemaakt. Wat een avonturen allemaal, echt stoer. Hier ligt inmiddels 15 cm sneeuw en het vriest. Ben benieuwd hoe je het in Kumasi vond.

    Groetjes van je liefhebbende Pa

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Brechje, geniet van al je verhalen. Ik ben de oma uit Groningen van Benjamin.
    Heb een kleine bijdrage overgemaakt voor het mooie werk dat je doet.
    Lieve groet, Mieke Grasman

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hoi
    ik heb ook een kleine bijdrage gestort hoor, veel plezier daar nog en alvast fijne kerstdagen

    annet

    ps zet die op roep op hyves of facebook dan lezen meer mensen hem

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ha brechje,
    goed kerstidee om geld in te zamelen!
    hartelijke groeten uit wit middelburg.
    kees en annette

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Els Cuijpers26-12-2010, 06:30

    Goede actie Brechje!
    Voor jou ook fijne kerstdagen (in Accra) en dan alweer voorzichtig afscheid gaan nemen van dit jaar en voorbereiden op 't nieuwe jaar! Met daarin ook al heel snel jullie afscheid als kamergenootjes en voor jou -iets later- weer terug naar 't ijskoude NL! Nu nog even doorgaan met je goede werk in Ghana. Succes en geniet nog van de goede dingen in GH!
    Alvast alle goeds voor 2011.
    Hartelijke groet,
    moeder v. Loes

    BeantwoordenVerwijderen